Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid.

Van 4 t/m 12 november 2021 strijden duizenden klassen tijdens de Week van de Mediawijsheid om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Gaat jouw klas er met de titel vandoor?

MediaMasters wordt deze zomer vernieuwd!
Je kunt daarom tijdelijk niet inloggen en gegevens aanpassen op Mijn MediaMasters of de Game spelen. Vanaf het nieuwe schooljaar staat de vernieuwde versie voor je klaar en kun je weer een klas aanmaken voor de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 12 november 2021).

Heb je al een account bij MediaMasters? Dan ontvang je in september automatisch een mail om je klas voor het nieuwe schooljaar aan te maken.

Heb je nog geen account en wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier je gegevens achter en we sturen je in september eenmalig een vrijblijvende mail met meer informatie over het aanmaken van een nieuw account.

 

Hoe werkt MediaMasters

Bekijk de trailer schooljaar ’20/’21

Speel de DemoMissie, vanaf 15 september

Speel vanaf september de DemoMissie. Tijdens deze missie leer je de personages, de spelomgeving en de vraagtypes kennen.

De Week van de Mediawijsheid, 4 t/m 12 november

Strijd tijdens de landelijke wedstrijd van 4 t/m 12 november om de titel ‘meest mediawijze klas van Nederland’. Tijdens deze wedstrijd zijn er leuke prijzen te winnen.

De ThemaMissies, vanaf 15 november

Tijdens de landelijke wedstrijd minder goed gescoord op een thema? Speel dan de rest van het schooljaar een van de ThemaMissies.


Instructies & Downloads

Stap voor stap lezen wat je nodig hebt voor MediaMasters? De instructievideo’s bekijken over hoe je bijvoorbeeld een klas aanmaakt? Of de handleiding, poster en certificaat downloaden? Lees het op de pagina Instructies & Downloads.

Ga naar instructies & downloads

Vragen?

Heb je een vraag of ervaar je een probleem tijdens het spelen van MediaMasters? We helpen je graag op weg.

Ga naar veelgestelde vragen

Speciaal onderwijs

MediaMasters is er ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs en slechthorende of dove kinderen. De afleveringen zijn ondertiteld en tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal.

Klassen uit het speciaal onderwijs hebben een eigen eindklassement en maken kans op een mooie prijs.

Meer informatie

Voortgezet (speciaal) onderwijs

MediaMasters is toegankelijk voor de eerste klas van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Klassen uit het voortgezet (speciaal) onderwijs hebben twee weken de tijd om de landelijke wedstrijd uit te spelen.

Er is geen competitie verbonden aan het voortgezet (speciaal) onderwijs en klassen maken geen kans op prijzen.

Meer informatie

Like ons op Facebook

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en tips rondom MediaMasters en mediawijsheid aanbod.

Ga naar Facebook

Volg ons op Instagram

Leerkrachten van groep 7 en 8 krijgen op Instagram een exclusief kijkje achter de schermen. Kijk je mee?

Ga naar Instagram

Check de video’s

Abonneer je op het YouTube-kanaal van MediaMasters en blijf op de hoogte van video’s, de trailer en meer.

Ga naar YouTube