Rol van bibliotheken

Dit jaar staat er een spannende editie van MediaMasters voor kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas op het programma. Uiteraard is de bibliotheek weer goed in het mediawijsheidspel vertegenwoordigd met een speciale bibliotheekopdracht.

Data Detox Game

Dit jaar biedt de Koninklijke Bibliotheek de Data Detox Game aan. Met de Data Detox Game leren kinderen van 10 tot 14 jaar op een laagdrempelige manier over digitale privacy.
Leerlingen uit groep 7 en 8 die tijdens de Week van de Mediawijsheid meedoen aan MediaMasters spelen de game thuis en verdienen met het volbrengen van het spel extra bits (punten) voor zijn/haar klas.

De Data Detox Game bouwt voort op de Data Detox Kit. De Kit is een achtdaagse ‘kuur’ om grip te krijgen op je digitale privacy.

Help mee promoten!

Vanaf juli is de inschrijving voor MediaMasters geopend. MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

MediaMasters kan vanaf september het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid van 5 t/m 13 november 2019. Kijk voor informatie en aanmelden op deze website. Helpen jullie mee om de scholen in jullie regio’s te activeren? Promotiemateriaal waaronder teksten, posters en flyers zijn te downloaden via www.weekvandemediawijsheid.nl/downloads.

Bekijk de trailer van 2020/2021 en deel deze met de scholen in jouw regio.

Veelgestelde vragen


Deel de trailer